Őszi készülődés a Portámkincse Komondoroknál

Október elseje van, szerdai nap. A kis csapat útra kél Budapestre, a kutyakozmetikába, Zengő és Tücsök fürödni mennek! Picur pedig elkíséri őket. Úgy gondoltuk, hogy a tél beállta előtt még Zengőt is rendbe tetetjük. Fürdött ugyan a nyáron, de a ” ruha” már bizony bekoszolódott. Igen nagy tolongás volt a kapuban, az autó hangjára, mindenki jönni szeretett volna! A most a két szerencsés utazó Zengő és Tücsök.

Zengő és Picur már tudták az utat. A kozmetikában már javában folyt Avar szépítése, aki a szombati kiállításra készült. Avar Monorierdőn lakik, Katona Adélék portájának hű őre. Lassan két éves szuka. A két “lány” békességben megfért, és osztozott a fürdőkádon! Mint mindig, nagy szeretettel és szakmai hozzá értéssel – nem kevés munkával -, szép tisztává varázsolták a két komondort. Na és persze Tücsikét is. Hogy Picur sem maradjon ki a sorból, kapott egy ajándék fésülést! 🙂 A megszépült Zengővel elindultuk meglátogatni lányát (akit azóta nem látott, hogy új otthonába került), Bársonyt!

Erika, a gazdi és Bársony nagy-nagy kíváncsisággal és szeretettel fogadta a kis csapatot. Bársika igen meglepődött, amikor Zengő belépvén a kapun, a szokásos szaglászás után, mint domináns szuka, lemorogta Bársonyt. De jött a felmentő sereg Tücsök képében, és igen hamar jó játszópajtásra leltek egymásban. Gyorsan hatalmas hancúrparti kerekedett! Zengő viszont a terület felfedezésével volt elfoglalva. Oda-odaszaladt hozzájuk, de a játékba nem kapcsolódott be. “Öreg vagyok én már ehhez, a magam 6 évével!”  🙂 Picurka is a maga 8 évével, csak távolról szemlélte a fiatalok önfeledt játékát.

Na, de mint minden jónak, ennek a látogatásnak is vége lett, indultunk haza. Kitörő örömmel fogadtak az otthon maradottak, Legény, Betyár és Angyalka.
Szombaton (október 3-án) ismét izgalmas nap elé nézünk, hisz Betyárral megyünk Vecsésre, a Hungária Komondor Klub Speciális CAC kiállítására, melyről szintén be fogunk számolni! 😉

komondor_latogato2komondor_latogato komondor_latogato1  komondor_latogato3

2 hozzászólás

 1. Eva Tietze szerint:

  nagyon tetszenek a beszámolótok .Jászberényben csak a Betyárt viszitek ?
  Üdv.Eva és Wolfgang

  • Üdvözöllek Benneteket kedves Éva, és Wolfgang!
   Nagyon örülök neki, hogy kalandoztok a honlapunkon, és igy tudtuk “naprakészek” lenni komondoraink életéről. Igen, csak Betyár visszük. Mint személyes találkozásunk alkalmával elmondtuk, és láthattátok is, Angyalka szőre nem alkalmas kiállításra. Bár ő biztosan szivesen venne részt egy kis magamutogatásban. 🙂 Zengő szőrköntöse sem igazán alkalmas, mivel nyílt osztályos szukaként már nagyobb szőrhosszal kellene rendelkeznie. Két és félévvel ezelőtt le kellent nyírni, és meg nem érte el a kívánt hosszt. Legénykénk pedig már kicsi korában tudatta velünk, ő nem hajlandó parádézni! 🙂 Nem szereti a kiállítások világát, így nem is erőltetjük! Pedig biztosan megdobogtatni egy-két komondorlány szívet! 🙂

   Kérlek benneteket, továbbra is látogassatok el honlapunkra, ígérem, lesznek beszámolók!
   Üdv.: Kati és Laci