PostHeaderIcon Hevesi Portámkincse Betyár a “Legszebb Felnőtt Kan” címet kapta a tatai Komondor Fesztiválon!

Nagyon jó hangulatú, baráti Komondor Fesztivál résztvevői voltunk a mai napon! A nem mindennapi hőség ellenére igen szép számmal jelentek meg a büszke komondoros gazdik! Szerencsére, az óriási tölgyfák árnyéka és a tó közelsége kellemes hűsölést biztosított a kutyusoknak.  

Örömmel jelentjük, hogy Hevesi Portámkincse Betyár, a Hevesi Portámkincse Komondor Kennel tagja, a “Legszebb Felnőtt Kan”, a tatai fesztiválon! Bírói javaslatra, 19 tenyésztő társunk szavazata alapján érdemelte ki ezt a kiemelkedően magas címet!!!Ezúton is köszönjük a megtisztelő szavazatokat!!!

komondor_hevesi_portamkincse_betyar_legszebb_kan6

A megtisztelő díjak

A 65 nevezett komondorból 47 jelent meg, és a nem kevés külföldi kutya felhozatala ellenére tarolt a magyar tenyészet! Rengeteg fotót készítettünk, mert nem győztünk betelni ennyi hófehér, gyönyörű komondor látványával! Kölyöktől a növendéken át az érett korú felnőttig minden korosztály képviseltette magát: a laikusoknak igazi paradicsom volt e szépségverseny a szőrminőség alakulásának tanulmányozására.

Köszönjük a szervezőknek és a résztvevőknek! Csodás nap volt, festői környezetben!Reméljük, hogy a Hungária Komondor Klub jövőre is megrendezi ezt a színvonalas eseményt!!!

Íme, a legjobban sikerült fotók Hevesi Portámkincse Betyárról, komondoros barátokról, ismerősökről; és természetesen közös képek rólunk: feleségemmel, Katival és Betyárral

komondor_hevesi_portamkincse_betyar_legszebb_kan1komondor_hevesi_portamkincse_betyar_legszebb_kan2komondor_hevesi_portamkincse_betyar_legszebb_kan3komondor_hevesi_portamkincse_betyar_legszebb_kan4komondor_fesztival_tata2 komondor_fesztival_tata5WP_20150704_005WP_20150704_007WP_20150704_011WP_20150704_009komondor_betyár_boglyakomondor_fesztival_tata4

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum