PostHeaderIcon Nemzetközi Komondor Fesztivál Tatán!

Már alig várjuk a jövő szombati eseményeket! Július 4-én, Tatán kerül megrendezésre az Öreg-Tó Club Hotel területén (Fáklya u. 4.) a Nemzetközi   Komondor Fesztivál! A Hungária Komondor Klub szervezi, 10 órától várják az érdeklődőket, és a messziről jövőket kedvező áron szállásolja el a hotel. Mi jóval korábban érkezünk, a helyfoglalás és a dokumentáció miatt.

Akár egész napos program lehet a családnak: fehér, barátságos nagykutyák, napsütés, zöld, tó, vár, kisvonat.

A hírek szerint 61 komondor van nevezve, köztünk a mieink is, a Hevesi Portámkincse Komondor Kennelből! Ennyi komondort együtt látni egyedülállóan szívmelengető érzés lehet, a világ minden kincséért sem hagynánk ki!!! A feleségem már izzítja a fényképezőgépét a nagy kalandra…  barátok, ismerősök, rég nem látott, messzi külföldre került alomtestvérek!!! Hányat kell még aludni??? :-)

A komondor fesztivál plakátja

A komondor fesztivál plakátja

 

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum