PostHeaderIcon Hevesi Portámkincse Boglya ismét a velencei CACIB sztárja!

Kennelünk alapító anyjának és matriarchájának,  Zengőnek a fia, Hevesi Portámkincse Boglya (Kulcsi Komisz Kennel, t.: Partizer Csaba), a 2015. június 21-én megrendezett nemzetközi kutyakiállításon ismét gyönyörű eredményeket ért el küllemével, jellemével, kiváló vérvonalával. A velencei CACIB 2. napján K1, CAC, Res.CACIB címekkel gyarapodott a kétéves komondor kan! Nem tudjuk, ő miként éli meg a győzelmet, de az biztos, hogy a gazdiból és belőlünk áradó, “boldogság szagú” büszkeség és meghatódottság mélyen az emlékezetébe és szívébe vésődik! 

Boglya koszorús is volt egyszer nyáron, a tavalyi Szegedi Hungarikum Fesztiválon! A menyasszonynak annyira megtetszett az elegáns, hófehérbe öltözött, kedves és barátságos fiú, hogy közös fotó nélkül nem akart férjhez menni…   

Hevesi Portámkincse Boglya, mint koszorúsfiú, Szegeden

Hevesi Portámkincse Boglya, mint koszorúsfiú, Szegeden

   

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum