PostHeaderIcon Kutyák, kisállatok és orchideák

A tegnapi vasárnap (2015. november 8.) esemény-, és élménydús volt! Csodaszép virágok, kedves emberek, édes pofa kölyökkomondor, és haláli helyes tengerimalacok. Megbeszéltük Kulcsi Komisz Kara Ágival és Partizer Csabával, hogy elmegyünk a Vajdahunyad várba orchidea kiállításra, mert hát a virágokat is szeretjük! :-) orchidea1 orchidea2 orchidea3 orchidea4 orchidea5 orchidea6 orchidea7 orchidea8 orchidea9 orchidea9aVérbeli komondorosoknak nem múlhat el ám nap, komondor nélkül! Csabáék meghívták a Besenyei házaspárt, azaz minket, menjünk együtt Pilisre, ahol “közös” kölyök komondor gyerekünk lakik (Hevesi Portámkincse Boglya fia, Kulcsi Komisz Boglya)! Persze, nagy örömmel mondtunk igent, hisz Vajda Katával, a “kis” Boglya gazdijával már találkoztunk, és a Facebookon beszélgettünk is! Megérkezvén a ház elé, gyönyörű komondorfej kukucskált ki a kerítés tetején, két lábon állva, ugatással jelezve: “- ez az én házam, az én váram!”, farok csóválva, hogy: -” azért bejöhettek!” :-) Nagyon barátságos, csupa mosoly és boldogság, igazi rontom-bontom Boglya-gyereket ismerhettünk meg!

komondor_kisboglya9bkomondor_kisboglya1 komondor_kisboglya4komondor_kisboglya2 komondor_kisboglya3   komondor_kisboglya6 komondor_kisboglya7tengerimalac1 Aranyosan fogadott, végigszaglászott bennünket – persze csak azért, mert az egész család kijött a fogadásunkra. De mihelyt az úton idegen zajt hallott, rögtön otthagyta a vendégeket és megmutatta, milyen éber őre a portának! Igazán kedves, szeretetre méltó családdal ismerkedtünk meg, akik büszkén mutatták be a família apró, négylábú lakóit, a tengerimalac tenyészetüket. Ámulattal néztük önfeledt szaladgálásukat, és Boglya ügyességét, ahogy vigyázott a kicsi állatkákra.

Köszönjük Csabáéknak, Vajda Katának, Vajda Jánosnak (a szuper fotókat is), és a Pitypang Tengerimalac Tenyészetnkomondor_kisboglya5ek, hogy vendégül láttak otthonukban, komondor_kisboglya9 és megismerhettük az ő kedvenceiket! Ígéretet kaptunk tőlük, hogy eljönnek egy viszont látogatásra Portámkincséékhez!!! :-)

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum