PostHeaderIcon Hevesi Portámkincse Boglya tarolt a velencei CACIB-on!

Nagy örömmel jelentjük, hogy Szentmiklósi Kéktavi Magor és Mátyás Király Udvari Zengő fia – Betyárunk testvére -, a kennelünk 2. almából született Hevesi Portámkincse Boglya, komondor kan (szül.: 2013. 05. 14.), a mai napon, 2015. 06. 20-án, a Velencében rendezett nemzetközi kutyakiállításon elsöprő győzelmet aratott!

Kiállítási eredményei: K1, CAC, CACIB, HFGY, és ráadásul a “Legszebb Magyar Kutya” címet is ő érdemelte ki a 9 magyar kutyafajta közül!!! Tulajdonosa: Partizer Csaba, Kulcsi Komisz Kennel, Kulcs. Szívből örülünk és gratulálunk, hiszen ez számunkra is nagy dicsőség! Így tovább, drága Boglya!!!

 Velence CACIB 2015.06.20.

Velence CACIB 2015.06.20.

Boglya, büszke tulajdonosaival és trófeáival

Boglya, büszke tulajdonosaival és trófeáival

Szóljon hozzá!

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum