PostHeaderIcon A Hungária Komondor Klub évadzáró buliján

Hát eljött október 31.-e! Nagy örömmel és várakozással készülődtünk Ócsára, a Komondor Klub évadzáró vacsorájára. Most, a kiállítások “szünetében” jólesik a barátokkal, kedves ismerősökkel elbeszélgetni, kicsit kutyamentesen. :-) Mert be kell látni: kiállítások alkalmával nem igazán tud az ember hosszasan beszélgetni! Hisz izgalom, várakozás, öröm, vagy éppen egy kis csalódottság után siet mindenki hazafelé!

komondor_buli365 fő jelezte vissza részvételét, de bizony a végére 68-an lettünk!!! Hál’ Istennek, a klubvacsorából családi klubvacsora lett! Voltak kisgyerekek szép számmal, akik hamarosan összebarátkoztak és önfeledt játékba kezdtek.

Hatalmas élményben volt részünk, hiszen Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház musical előadóművészének operett egyvelegével megadta a kezdő hangulatot az estéhez! Attila egyébként klubtag, és hogy ne maradjunk mégsem komondor nélkül, elhozta Szentmiklósi Kéktavi Matyi komondorát, aki gyorsan a gyermek sereg kedvence lett!

komondor_buli1

Volt még tesztlap kitöltés, melynek a fődíja egy gyönyörű, kék ólomkristály váza volt, amit Monoki Szabolcs nyert meg 43 ponttal! Szabolcs viszont felajánlotta a tombola fődíjának!

Az ételek nagyon finomak voltak, köszönhetően Talpai Melindának, aki a nyersanyag kakasokat biztosította. És persze a szakácsoknak: Tóth Károlynénak és segítőtársának, akik ízletes levest és sültet készítettek belőle. Ez kiegészítve Stefánia szelettel… hmmmm :-) :-) :-)

A zenét a Swing and Songs szolgáltatta.

A tombolahúzásban pedig a jelenlévő gyerekek örömmel segítettek! Monoki Szabolcs mellett még tombolanyereményeket ajánlott fel Papp József, Szepesi Tamás, és a Kalapács család. Felfokozott hangulatban nézegettük a tombola nyerőszámait! Szabolcs ugyan ismét megnyerte a vázát, de újra felajánlotta fődíjnak! 😀 És lássunk csodát! El sem akartuk hinni, hogy MI nyertük meg!!! :-) komondor_buli7 Köszönjük szépen, Szabolcs! Bizony elérzékenyültünk, mert Szabolcs így kommentálta: “Besenyeiékhez a legjobb helyre került ez a nyeremény! Megérdemlik, hisz sokat dolgoztak, és tesznek mind a klubnak, mind pedig a fajta érdekében! “Ez az elismerés többet jelentett, mint ezer váza!

A desszertet Katona Adél és családja, Darók Évi, Bordás Kati, Hegedűs Orsolya, Tényi Irénke és jómagam készítettük.

Összességében azt tudom elmondani, hogy fergeteges buli volt! Most először éreztem úgy, hogy tudnak a komondorosok egy nagy családként viselkedni! Mert ez az összejövetel olyan volt, mint egy családi ünnep! Köszönet érte Udvardiné Lukács Ilonának és Udvardi Péternek, akik ezt kitalálták és megszervezték! :-) Ígéretet kaptunk rá, hogy lesz jövőre is! Már alig várjuk!!!

komondor_buli2komondor_buli4komondor_buli9komondor_buli5komondor_buli6komondor_buli8

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum