Komondor étrend – Besenyei módra

Mit esznek a komondorok a Hevesi Portámkincse Komondor Kennelben?

Kedves Látogatók! Úgy gondoltam, ma megismertetem Önöket komondoraink étkezési szokásaival. Mi a nyers húsos étkeztetés hívei vagyunk, száraz tápot ritkán adunk. Azt tapasztaljuk, hogy ennek köszönhetően energikusabbak, szebb a szőrük, nincs táp szaguk, szépek a fogaik. Mert – bármennyire is imádjuk, babusgatjuk, és bármennyire is bújós, szeretet éhes hatalmas szőrcsomók -, ne feledjük el, ragadozókról van szó! És a természetben sem főzte, darabolta fel az eleséget nekik senki! Tudom, beszorultak a városi portákra, valamelyest modernizálódtak, de legalább az étkezésük legyen ősi. Na, és persze a viselkedésük! 🙂


A rágást is fontos dolognak tartjuk, ezért nem darabolunk különösebben semmit. Kapnak velőscsontot egészben. (Persze ezt főzve, mivel sertéshúsról beszélünk.) Jót tesz a foguknak, erősíti az állkapcsot, a harapást, és nem utolsó sorban karban tartja a bűzmirigyet. Imádják a csontifogkefét! komondor_étrend1komondor_étrend4bkomondor_étrend4akomondor_étrend4 Kiegészítőnek kapnak még tepertőt, ami bizony télen kitűnő kalóriabomba! Teljesen odavannak érte! Nem különbül a túrót tojássárgájával (természetes vitaminként), az aludt tejet lazac olajjal (szépen nő a szőrük tőle, és persze sok vitamin, ásványi anyag, meg különböző, hasznos zsírsavak találhatók benne).komondor_étrend2 Megvesznek a mézes tojásért. komondor_etetes2komondor_étrend7Időnként kerül a tányérba nyers hal is. Mondjuk ez ritkábban van, hiszen a hal nem olcsó eledel. Inkább száraz tápban kapják. Igen gyorsan eltüntetik a nyers marha nyesedék húst is! 🙂 Amikor akciós a sertés máj, akkor főve degeszre lakmároznak belőle. komondor_étrend5komondor_étrend6

Sajnálatos módon Angyalkánk 3 éves korában csirkehús-allergiát kapott, így neki teljesen más étrendet kellett összeállítani. Még szerencse, hogy szereti a kacsát, így amikor a többiek csirke farhátat kapnak, ő boldogan ropogtatja a kacsa farhátat, kacsa nyakat. 🙂 A száraz tápban is halas, bárányos, marhás választék van, összekeverve, nehogy megunják, és változatos legyen!

Vitamin- és ásványi anyag pótlásnak, szőrminőség javítónak kapnak még élesztőt, (nagyon szeretik) VMP tablettát, Robi Panzi tablettát. komondor_étrend3shih-tzu_csonttalKapniuk kell étrendkiegészítőket, mivel a zöldség- és gyümölcsféléket sajnos, nem eszik meg.

Ő itt Picur, a shih-tzu hercegnőnk. Egy velőscsonttal. —->>>

Remélem, sikerült ötleteket, praktikákat adnunk az oldalunkat követő komondor tulajdonosoknak, hogyan és mivel etessék kutyáikat, hogy egészségesek és boldogok maradjanak embertársaik mellett!

Várjuk hozzászólásaikat, tapasztalataikat, véleményüket nemcsak a táplálás, hanem bármilyen, komondorral kapcsolatos témában! Több fotót az étrendekről Facebook-oldalunk albumaiban találnak!