PostHeaderIcon Komondor étrend – Besenyei módra

Mit esznek a komondorok a Hevesi Portámkincse Komondor Kennelben?

Kedves Látogatók! Úgy gondoltam, ma megismertetem Önöket komondoraink étkezési szokásaival. Mi a nyers húsos étkeztetés hívei vagyunk, száraz tápot ritkán adunk. Azt tapasztaljuk, hogy ennek köszönhetően energikusabbak, szebb a szőrük, nincs táp szaguk, szépek a fogaik. Mert – bármennyire is imádjuk, babusgatjuk, és bármennyire is bújós, szeretet éhes hatalmas szőrcsomók -, ne feledjük el, ragadozókról van szó! És a természetben sem főzte, darabolta fel az eleséget nekik senki! Tudom, beszorultak a városi portákra, valamelyest modernizálódtak, de legalább az étkezésük legyen ősi. Na, és persze a viselkedésük! :-)


A rágást is fontos dolognak tartjuk, ezért nem darabolunk különösebben semmit. Kapnak velőscsontot egészben. (Persze ezt főzve, mivel sertéshúsról beszélünk.) Jót tesz a foguknak, erősíti az állkapcsot, a harapást, és nem utolsó sorban karban tartja a bűzmirigyet. Imádják a csontifogkefét! komondor_étrend1komondor_étrend4bkomondor_étrend4akomondor_étrend4 Kiegészítőnek kapnak még tepertőt, ami bizony télen kitűnő kalóriabomba! Teljesen odavannak érte! Nem különbül a túrót tojássárgájával (természetes vitaminként), az aludt tejet lazac olajjal (szépen nő a szőrük tőle, és persze sok vitamin, ásványi anyag, meg különböző, hasznos zsírsavak találhatók benne).komondor_étrend2 Megvesznek a mézes tojásért. komondor_etetes2komondor_étrend7Időnként kerül a tányérba nyers hal is. Mondjuk ez ritkábban van, hiszen a hal nem olcsó eledel. Inkább száraz tápban kapják. Igen gyorsan eltüntetik a nyers marha nyesedék húst is! :-) Amikor akciós a sertés máj, akkor főve degeszre lakmároznak belőle. komondor_étrend5komondor_étrend6

Sajnálatos módon Angyalkánk 3 éves korában csirkehús-allergiát kapott, így neki teljesen más étrendet kellett összeállítani. Még szerencse, hogy szereti a kacsát, így amikor a többiek csirke farhátat kapnak, ő boldogan ropogtatja a kacsa farhátat, kacsa nyakat. :-) A száraz tápban is halas, bárányos, marhás választék van, összekeverve, nehogy megunják, és változatos legyen!

Vitamin- és ásványi anyag pótlásnak, szőrminőség javítónak kapnak még élesztőt, (nagyon szeretik) VMP tablettát, Robi Panzi tablettát. komondor_étrend3shih-tzu_csonttalKapniuk kell étrendkiegészítőket, mivel a zöldség- és gyümölcsféléket sajnos, nem eszik meg.

Ő itt Picur, a shih-tzu hercegnőnk. Egy velőscsonttal. —->>>

Remélem, sikerült ötleteket, praktikákat adnunk az oldalunkat követő komondor tulajdonosoknak, hogyan és mivel etessék kutyáikat, hogy egészségesek és boldogok maradjanak embertársaik mellett!

Várjuk hozzászólásaikat, tapasztalataikat, véleményüket nemcsak a táplálás, hanem bármilyen, komondorral kapcsolatos témában! Több fotót az étrendekről Facebook-oldalunk albumaiban találnak!

 

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum