PostHeaderIcon Szentmiklósi Kéktavi Magor Res.CAC és Champion 2. lett a Magyar Fajták Kiállításán

Komondor szépségverseny Budapesten – CAC

2016. január 9-én, “B”-almunk apja, Szentmiklósi Kéktavi Magor (szül.: 2012.01.10., apja: Aba-Sámuel Marci , anyja: Szentmiklósi Kéktavi Harmat), Udvardiné Lukács Ilona és Udvardi Péter kiváló komondora szerepelt a Magyar fajták Speciális CAC Kiállításán ill. a Champion of Champion versenyen, a Hungexpo-n.

Robusztus megjelenésével, földig érő szőrköntösével, és kedves személyiségével hamar belopta magát a kiállítást látogatók szívébe. Ja, és persze szurkoltak is neki! Innen is – onnan is hallottuk a csodáló, dicsérő szavakat: “- gyönyörű komondor, biztosan ő fog nyerni!” Mi is teljesen biztosak voltunk ebben (nem csak elfogultságunk mondatta), hiszen egy HJCH-című, többszörös győztes, ill. világkupa győztes (!) komondorról van szó… De a sors és a bírók másként zsűriztek, szerintük a második helyet érdemelte ki! :-( :-( :-(

komondor_magor4komondor_magor2komondor_magor1

Megdöbbentek és csalódottak voltunk mi is, a nézők is! Sajnos, nem fellebbezhető a bírói döntés, el kell fogadni. Nagyon szép eredmény a Res.CAC., és a Champion második hely is!!! Gratulálunk tenyésztőinek és legfőképp Magornak, mert NEKÜNK Ő LETT A NYERTES!!!              Boldog 4. szülinapot, Magor!!!

komondor_magor3 komondor_magor5

 

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum