Hevesi Portámkincse Betyár osztálygyőztes lett a vecsési speciális komondor klubkiállításon

Felvirradt az október 3.-i szombat. Portámkincséék ismét útra kelnek. Vecsésre indulunk a Dobrovitz Lovasfarmra, a Hungária Komondor Klub Speciális CAC Kiállítására. Hevesi Portámkincse Betyár – mint mindig -, izgatottan foglalta el helyét a csomagtartóban, és örült, hogy megint utazik. Tudja ám, hogy ilyenkor, ha megyünk valahová, csak róla szól a nap! Nincsenek a többiek, akik el-ellökik a szerető gazdikezektől. A szeretet most csak az övé!

komondor_vecsés_cac2

Megérkezvén a lovasfarmra, hatalmas, gondosan ápolt terület tárult elénk, legelésző lovakkal, és ragyogó napsütéssel. Meglepetés reggelivel, finom roppanós virslivel, meleg teával, üdítővel vártak bennünket, a Vinnai házaspár jóvoltából. Lassacskán érkeztek az új arcok, ismerősök, barátok! A 29 benevezett komondorból 25 jelent meg. A bírálatokat Vinnai András végezte. Jó hangulatú, baráti évadzáró klubkiállításban volt részünk!

komondor_vecsés_cac3

A bírálatok befejezése után szíves invitálást kaptunk ebédre, melyet a Lovasfarm és a Vinnai házaspár ajánlott fel! Egész idő alatt éreztük a finom illatokat! Jó töltött kákomondor_vecsés_cac5komondor_vecsés_cac4poszta, üstben főzve! Az ebéd után Natalia Vinnai büszkén mutatta meg két lovát, Áront és Bertust. A jelenlévő nagyszámú gyermeksereg hatalmas örömére ki is lehetett próbálni, milyen érzés ekkora, gyönyörű lovak hátáról szemlélni a világot! 🙂

komondor_vecsés_cac7komondor_vecsés_cac6

A lovak bemutatása után következett a díjak kiosztása. Mivel Betyár osztálygyőztes, CAC eredményt ért el (amire nem számítottunk. Úgy indultunk útnak, jó lesz a barátokkal találkozni, egy kellemes napot együtt tölteni, mert Betyár fellépőruhája már nem volt makulátlanul tiszta a múlt heti 3 fellépés után), mi is bezsebeltünk egy újabb serleget! Ezúton szeretnénk gratulálni minden díjazottnak, és nem díjazottnak! Azért nem írok nyertest, mert itt mindenki nyert! Bemutathatta szívének kedves társát, aki az ő szemében a legszebb a világon! Tudom, hisz mi is így érezzük! Nyertünk egy értékes napot, amit ismerős-baráti, komondoros társaságban tölthettünk el ezen a derűs, indiánnyári szombaton! Köszönjük a szervezőknek, a Dobrovitz Lovasfarmnak és a Vinnai házaspárnak ezt az élményekkel teli napot!

komondor_vecsés_cac1komondor_vecsés_cac8

komondor_vecsés_cac

6 hozzászólás

 1. CsMonika szerint:

  Kedves Besenyei házaspár! nagyon tetszik az oldaluk, és a komondorok is!! Látom hogy kicsikorban is más a szőrük, meg nagyobbacska korban is, és más felnőtt korban. Mindig változik? Honnan lehet tudni hogy mien lesz nagykorukban? Köszönöm a válaszukat üdv! Móni

  • Üdvözöljük kedves Mónika!
   Nagy örömünkre szolgál, hogy időt szán oldalunk megtekintésére, és a komondor megismerésére.
   Igen pici korban a szőrük pihe-puha, mint a jeges macié. kb. 6-7 hónapos korukig ilyen is marad! Ekkor kezd kialakulni a genetikailag adott zsinóros, szalagos, vagy nemezes szőrzet. Először a fejen, lábakon. Később a testen. 8-9 hónapos korban már segiteni kell a “természetnek”. A szőr végétől a bőr felé, határozott mozdulattal kell szétrántani az összekapaszkodott tincseket. A tövénél meglátszik, hogy milyen szőrtípus van kialakulóban.1,5 éves korra teljesen kialakul, a hossza pedig folyamatosan nő.
   Tudni kell, hogy a komondor nem vedlik. Az aljszőrzet folyamatosan nő bele a rasztába.
   A komondor szőre, kevesen tudják, de ön tisztuló! Üdv!Kati és Laci

   • CsMonika szerint:

    Kedves Kati! Nagyon köszönöm a sok sok infot akkor jól láttam a fényképeken hogy mindig más a szőr! Nagyon tetszik, föleg kicsi korban. Gondolkodok rajta hogy kiskutyát szeretnék. Önöknek lesz valamikor kiskutyájuk? Olyan kedvesek a fényképeken is, és a Betyár nagyon gyönyörű!!! Jó lenne a Betyártol vagy a Zengőtöl. A Betyár a saját anyjával ugye nem párositható?

    • Kedves Mónika!
     Örülünk neki, hogy elnyerték tetszését a komondoraink!
     Tervezünk almot a tavasszal, Mátyás Király Udvari Zengő-és Szentmiklósi Kéktavi Magor
     párosításból. Többen jelezték, hogy ebből a párosításból szeretnének kölyköket, “mert a Betyár olyan szép”!
     A saját anyjával nem párosítható, sem testvérével, féltestvérével.
     Üdv. Kati

 2. CsMonika szerint:

  Nagyon örülök neki akkor a Betyárnak testvérei lesznek? Kérem értesitsen ha lehet előjegyezni egy kislány kutyusra! Köszönöm szépen előre is és az infokat is! Mónika

  • Kedves Mónika!
   Igen, Isten is úgy akarja, lesznek! Feltétlen értesíteni fogom, bár a honlapunkon örömhírként szerepelni fog!
   Egy kis szuka az Öné lesz!
   További kérdésekre is szivesen válaszolunk!
   Üdv.: Kati és Laci