PostHeaderIcon Hevesi Portámkincse Betyár osztálygyőztes lett a vecsési speciális komondor klubkiállításon

Felvirradt az október 3.-i szombat. Portámkincséék ismét útra kelnek. Vecsésre indulunk a Dobrovitz Lovasfarmra, a Hungária Komondor Klub Speciális CAC Kiállítására. Hevesi Portámkincse Betyár – mint mindig -, izgatottan foglalta el helyét a csomagtartóban, és örült, hogy megint utazik. Tudja ám, hogy ilyenkor, ha megyünk valahová, csak róla szól a nap! Nincsenek a többiek, akik el-ellökik a szerető gazdikezektől. A szeretet most csak az övé!

komondor_vecsés_cac2

Megérkezvén a lovasfarmra, hatalmas, gondosan ápolt terület tárult elénk, legelésző lovakkal, és ragyogó napsütéssel. Meglepetés reggelivel, finom roppanós virslivel, meleg teával, üdítővel vártak bennünket, a Vinnai házaspár jóvoltából. Lassacskán érkeztek az új arcok, ismerősök, barátok! A 29 benevezett komondorból 25 jelent meg. A bírálatokat Vinnai András végezte. Jó hangulatú, baráti évadzáró klubkiállításban volt részünk!

komondor_vecsés_cac3

A bírálatok befejezése után szíves invitálást kaptunk ebédre, melyet a Lovasfarm és a Vinnai házaspár ajánlott fel! Egész idő alatt éreztük a finom illatokat! Jó töltött kákomondor_vecsés_cac5komondor_vecsés_cac4poszta, üstben főzve! Az ebéd után Natalia Vinnai büszkén mutatta meg két lovát, Áront és Bertust. A jelenlévő nagyszámú gyermeksereg hatalmas örömére ki is lehetett próbálni, milyen érzés ekkora, gyönyörű lovak hátáról szemlélni a világot! :-)

komondor_vecsés_cac7komondor_vecsés_cac6

A lovak bemutatása után következett a díjak kiosztása. Mivel Betyár osztálygyőztes, CAC eredményt ért el (amire nem számítottunk. Úgy indultunk útnak, jó lesz a barátokkal találkozni, egy kellemes napot együtt tölteni, mert Betyár fellépőruhája már nem volt makulátlanul tiszta a múlt heti 3 fellépés után), mi is bezsebeltünk egy újabb serleget! Ezúton szeretnénk gratulálni minden díjazottnak, és nem díjazottnak! Azért nem írok nyertest, mert itt mindenki nyert! Bemutathatta szívének kedves társát, aki az ő szemében a legszebb a világon! Tudom, hisz mi is így érezzük! Nyertünk egy értékes napot, amit ismerős-baráti, komondoros társaságban tölthettünk el ezen a derűs, indiánnyári szombaton! Köszönjük a szervezőknek, a Dobrovitz Lovasfarmnak és a Vinnai házaspárnak ezt az élményekkel teli napot!

komondor_vecsés_cac1komondor_vecsés_cac8

komondor_vecsés_cac

6 válasz ehhez: “Hevesi Portámkincse Betyár osztálygyőztes lett a vecsési speciális komondor klubkiállításon”

 • CsMonika szerint:

  Kedves Besenyei házaspár! nagyon tetszik az oldaluk, és a komondorok is!! Látom hogy kicsikorban is más a szőrük, meg nagyobbacska korban is, és más felnőtt korban. Mindig változik? Honnan lehet tudni hogy mien lesz nagykorukban? Köszönöm a válaszukat üdv! Móni

  • Üdvözöljük kedves Mónika!
   Nagy örömünkre szolgál, hogy időt szán oldalunk megtekintésére, és a komondor megismerésére.
   Igen pici korban a szőrük pihe-puha, mint a jeges macié. kb. 6-7 hónapos korukig ilyen is marad! Ekkor kezd kialakulni a genetikailag adott zsinóros, szalagos, vagy nemezes szőrzet. Először a fejen, lábakon. Később a testen. 8-9 hónapos korban már segiteni kell a “természetnek”. A szőr végétől a bőr felé, határozott mozdulattal kell szétrántani az összekapaszkodott tincseket. A tövénél meglátszik, hogy milyen szőrtípus van kialakulóban.1,5 éves korra teljesen kialakul, a hossza pedig folyamatosan nő.
   Tudni kell, hogy a komondor nem vedlik. Az aljszőrzet folyamatosan nő bele a rasztába.
   A komondor szőre, kevesen tudják, de ön tisztuló! Üdv!Kati és Laci

   • CsMonika szerint:

    Kedves Kati! Nagyon köszönöm a sok sok infot akkor jól láttam a fényképeken hogy mindig más a szőr! Nagyon tetszik, föleg kicsi korban. Gondolkodok rajta hogy kiskutyát szeretnék. Önöknek lesz valamikor kiskutyájuk? Olyan kedvesek a fényképeken is, és a Betyár nagyon gyönyörű!!! Jó lenne a Betyártol vagy a Zengőtöl. A Betyár a saját anyjával ugye nem párositható?

    • Kedves Mónika!
     Örülünk neki, hogy elnyerték tetszését a komondoraink!
     Tervezünk almot a tavasszal, Mátyás Király Udvari Zengő-és Szentmiklósi Kéktavi Magor
     párosításból. Többen jelezték, hogy ebből a párosításból szeretnének kölyköket, “mert a Betyár olyan szép”!
     A saját anyjával nem párosítható, sem testvérével, féltestvérével.
     Üdv. Kati

 • CsMonika szerint:

  Nagyon örülök neki akkor a Betyárnak testvérei lesznek? Kérem értesitsen ha lehet előjegyezni egy kislány kutyusra! Köszönöm szépen előre is és az infokat is! Mónika

  • Kedves Mónika!
   Igen, Isten is úgy akarja, lesznek! Feltétlen értesíteni fogom, bár a honlapunkon örömhírként szerepelni fog!
   Egy kis szuka az Öné lesz!
   További kérdésekre is szivesen válaszolunk!
   Üdv.: Kati és Laci

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum