PostHeaderIcon HCH Hevesi Portámkincse Betyár megkapta a HUNGÁRIA CHAMPION cím mellé járó kupát is

komondor_betyár_kupa

Most mondja valaki, hogy egy kutya nem tud büszke lenni!!! (2015. októberi fotó)

Hát, igen… a gondos tenyésztői munka meghozta gyümölcsét! :-) Mostanra már felfogtuk, hogy mit is jelent ez a cím Betyárnak, és mit jelent nekünk. Érdemes volt oly sok időt, energiát, pénzt áldozni a Komondor fajta érdekében, Betyár érdekében, és a Hevesi Portámkincse Komondor Kennel érdekében egyaránt. Méltán vagyunk erre a legbüszkébbek, hiszen négy, kiállítási, kitűnő minősítés eredménye, melyet négy, különböző szakértői mérce bírált!

Ígérjük, hogy 2016-ban is megteszünk minden tőlünk telhetőt ennek a csodálatos fajtának a minőségi tenyésztése, népszerűsítése és elterjesztése érdekében, hogy minél több “kis Betyárral” gazdagodjanak – főként – a magyar családok!

Tavaszra “C”-almot is tervezünk (Isten segedelmével), melynek tagjai Betyárunk testvérei lesznek! Reméljük és tudjuk, hogy a sors is így akarja!!!

HCH_díj

Betyár Hungária Champion oklevele és kupája

 

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum