PostHeaderIcon Hevesi Portámkincse Betyár megkapta a HUNGÁRIA CHAMPION címet!

Kedves Olvasóink!

Leírhatatlan az örömünk és büszkeségünk, ugyanis Betyárunk 2015. december 22-től jogosan viselheti a HCH, azaz a Hungária Champion címet a törzskönyvi neve előtt!!! Betyár neve mostantól:

HCH Hevesi Portámkincse Betyár

A nagy elismerést egy gyönyörű, sorszámozott oklevél formájában kaptuk, melyet a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége állított ki, Besenyei László és Betyár nevére.

A champion megnevezéshez 4 kiállításon, 4 különböző küllembíró által kapott CAC cím elnyerésével lehet pályázni. Betyárnak sikerült!!! Ennél szebb évzárásunk nem is lehetne! Azt hisszük, Betyárnak jár az újévi sültmalac, pulykával töltve… minimum!

HCH_oklevél

Betyár minősítő oklevele

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum