PostHeaderIcon Boldog új évet kívánunk minden Kedves Olvasónknak!

Ezúton kívánunk minden Kedves Olvasónknak boldog, békés, sikerekben gazdag új esztendőt! Kérjük, maradjanak velünk 2016-ban is, kövessék portánk négy Kincsének mindennapi életét! Betyárunk sikerei jövőre folytatódnak, és izgatottan várjuk Zengő tüzelését… tele vagyunk tervekkel, ambíciókkal, melyeket továbbra is szívvel-lélekkel kívánunk megvalósítani.

~ Besenyei Kati és Laci, a Hevesi Portámkincse Komondor Kennel alapítói ~szilveszteri_komondor4

 Felvállaltuk, hogy 2016-tól, a Komondor fajtamentés jegyében honlapunk – közvetítő felületként – segítséget nyújtson a kizárólag törzskönyvezett, bajba került vagy otthonkereső komondoroknak. Reméljük, effajta támogatásunkkal szélesebb körben tudjuk tájékoztatni az olvasóközönséget a befogadható, megmenthető kutyusokról. Az oldal a Kapcsolat menüben lesz elérhető, “Komondor fajtamentés” elnevezéssel. Facebook-os kedvelésekkel, megosztásokkal Önök is sokat tehetnek e nemes ügy szolgálatában. Előre is köszönjük megtisztelő figyelmüket, segítségüket!

Aranyosi Ervinhez hű maradva, az ő versével zárjuk 2015-öt, és várjuk az új évet!

Aranyosi Ervin: Boldog új évet

Eljött hát a szilveszter,
Éjfélt üt az óra.
Legtitkosabb vágyaid
váljanak valóra.
Harangoznak, szól a himnusz
pezsgő a kezedben.
Kívánom, hogy életed
teljen szeretetben.
Egészséged, egyre jobb,
szíved fitten dobban,
mozogj, nevess, s érezd magad
napról-napra jobban!
Váltsd valóra terveidet,
legyen, ahogy kérted.
Kívánok egy sikeresebb,
boldogabb új évet!

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum