PostHeaderIcon Fotókat kaptunk Tallinból, Hevesi Portámkincse Aszúról

Hevesi Portámkincse Aszú Mátyás Király Udvari Zengő és Téglási Szélbori Daliás, a két kennelalapítónk kölyke, a Hevesi Portámkincse Komondor Kennel első almából való. Jelenleg három és féléves a fiú, és Észtországban, pontosabban Tallinban lakik, a magyarországi nagykövet úr háromgyermekes családjával. A fényképek arról tanúskodnak, hogy őrző-védő szolgálatot teljesít. :-) Évekig nem hallottunk felőle, így hatalmas meglepetés és öröm, hogy legalább a fotókon viszontláthatjuk!!! Testvérei közül Angyalkát tartottuk meg, aki hevesi kennelünkben él, viszont Akác, Aranyos, Aba, Avar, Apró és Alma új gazdihoz költözött.

Akác Bugyira került: egy német, mozgáskorlátozott hölgyhöz. Aranyos (Rozika, ahogy a gazdi hívja) Miskolcra, Aba Heves-Alatkára, – őt az új gazdi lova még aznap úgy megrúgta, hogy sajnos belehalt!  Követte őt Avar, ugyanide, de tavaly megmérgezték…!!! Apró Szerbiába költözött, még kölykei is lettek, az idén tavasszal viszont őt is megmérgezték. :-( :-( :-( Alma Felsőnémediben él, egy sztrókos hölgy hű társa lett.

Bár nagyon messzire kerültél tőlünk, de a távolból is szeretünk, Aszú!!! Élj még sok-sok boldog évet, és vigyázz a családodra!!!

komondor_aszu1 komondor_aszu2 komondor_aszu3

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum