PostHeaderIcon A Hevesi Portámkincse Komondor Kennel negyedik adventi meglepetése – Angyalka köszöntője

Hát elérkezett advent 4. vasárnapja, Angyalkával!

Nagy izgalommal sétált velünk és Picurral az ilyenkor szokásos helyünkre, a városi karácsonyfához. Már többen is vártak bennünket, hiszen híre ment, hogy minden vasárnap egy-egy komondorral látogatjuk meg az ünnepélyes gyertyagyújtást.

komondor_advent_a8Angyalka méltón viselkedett a nevéhez! Érdeklődve nézte a csillogó fát. Persze nem tagadta meg önmagát, és olykor a vállamra ugrott, ahogy mindig szokott! Három és féléves, de ő a legjátékosabb a falkatagok közül, igazi mókamester! A szőre a nyírás miatt rövidebb, mint a többieké, így nagy hidegben a bundás mellénykéjében érzi jól magát.

komondor_advent_a9a

Várost jártunk és fotózkodtunk vele is, hogy kiteljesedhessen az adventi komondoros albumunk. De bármennyire érdekes volt a “kirándulás”, bizony igencsak szedte a lábát hazafelé. komondor_advent_a1Laci már félúton elengedte a pórázát, mert annyira húzta. Hazasietett, és megállt a kapuban. Biztosan a friss élményeket akarta minél előbb elmesélni az otthonmaradtaknak! :-)

komondor_advent_a4komondor_advent_a3komondor_advent_a6komondor_advent_a5

Aranyosi Ervin: Adventi negyedik gyertya

komondor_advent_a7Negyedik is lángra lobban,
kiviláglik tiszta fénye.
Ott ragyog a csillagokban,
s éled az ember REMÉNYe.

A szívünkben BÉKE lángja,
HITünk ajtót nyit a jóra.
Aki ránk néz, máris látja:
– Elérkezett hát az óra.

S bizony, hol a SZERETET él,komondor_advent_a2
ott gonosznak helye nincsen.
Hol a jóság jövőt remél,
ott megjelenik az Isten.

Eljön a mennynek országa,
tudom, itt lesz, lent a Földön.
Nyíljon ki szívünk virága,
aki remél, készülődjön!

Angyalka is kellemes ünnepeket kíván minden Kedves Olvasónknak!

komondor_advent_a9

Kati, Angyalka és Picur

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum