PostHeaderIcon Keve Gábor: “A komondor ismét tarolt!”

Szeptember 25. reggele, indulunk Budapestre, az OMÉK-ra. Betyár nagy izgalommal ugrik be a csomagtartóba, tudja, most ő lesz a középpontban! És nem is csalódott. Több száz gyermek és felnőtt kéz simogatta meg a buksiját.

komondor_omek7komondor_omek3

A szakadó eső ellenére nagy volt a látogatottság és érdeklődés. Voltak pozitív és negatív élményeink: sokan felismerték a komondort, de ennél többen kérdezték, hogy nőhetett ekkorára egy Puli… :-( A leggyakrabban feltett kérdések: sokat kell gondozni a szőrét? Harap? Hány kiló? Mennyit eszik?

komondor_omek5 komondor_omek6A két napot összegezve, reméljük elértük célunkat, és sikerült sok emberrel megismertetni, megszerettetni ezt a páratlan kutyafajtát! Rengetegen kérték, hadd fotózzák le, ill. hadd készítsenek közös képet Betyárunkkal. És bizony büszkén álltak mellette! Látták, hogy milyen türelemmel viseli a nagy tömeget, a hangos zenét!

komondor_omek2

A Kapuvári Néptáncegyüttes lányai és Betyár

komondor_omek9komondor_omek8komondor_omek9akomondor_omek4

Mindent egybevetve, a 2 nap alatt Betyár lubickolt a kényeztetésben! Talán sikerült az emberek szemléletén változtatni, vagy legalább is elgondolkodtatni a komondorról kialakított téves meggyőződésről, hogy büdös, agresszív kutya…

 *   *   *

Szeptember 27.: vasárnap újból útra keltünk! Irány Veszprém, Szent Mihály napi Pásztorkutya bemutató. Hatalmas élmény volt a pásztor emberek életébe egy kis betekintést nyerni! Kevés beszédű, jólelkű, állattisztelő és -szerető emberek!

komondor_pásztorkutya_bemutató9bkomondor_pásztorkutya_bemutató9a

Megérkezvén a helyszínre, szeretettel fogadtak bennünket. És jöttek a látogatók. Betyár kinézett magának egy fiatal hölgyet, majd minden férfibáját bevetette! Persze a hölgy nem tudott ellenállni, és készültek a közös fotók!

Később derült ki, hogy az MTV1 riporternőjének tette a szépet a mi komondorunk.

komondor_omek1

Betyár az MTV1 riporternőjével

 

Érdeklődve figyelte a karámba zárt juhokat. A Sinka kutyus, akit Dokinak hívnak, a kedvence lett! Később pedig Borikával, a kis Puli lánnyal keveredtek nagy barátságba.

komondor_pásztorkutya_bemutató9ekomondor_sinka2komondor_pásztorkutya_bemutató9komondor_pásztorkutya_bemutató1

Itt sem volt híján a simogatásból, szeretgetésből, csodálatból! Mint Keve Gábor mondta: “a Komondor ismét tarolt!”

Felfigyelt rá a Veszprémi Tv és a Veszprémi Napló újság fotósa is.

komondor_sinkakomondor_pásztorkutya_bemutató3

Hatalmas élmény volt figyelni a terelő-kutyákat munka közben! Milyen odaadással figyelnek a gazda parancsára, és teljesítik azt!

Betyár kíváncsiságát kielégítve, megkértük a pásztorokat, kipróbálhatjuk-e, hogy viselkedik, ha beengedjük a juhok közé. Rögtön beleegyeztek. És Betyár jól vizsgázott! Pásztorember dicsérete a legnagyobb! Tökéletesen viselkedett ez a komondor! Nem félt, érdeklődött, ment a juhok után, de esze ágában sem volt bántani őket! Nagyon büszkék vagyunk rá!

komondor_pásztorkutya_bemutató8komondor_gyerek1komondor_pásztorkutya_bemutató9fkomondor_pásztorkutya_bemutató4

Olyan 3 napon vagyunk túl, ami borzasztó fárasztó volt, de ha arra gondolunk, hogy mennyien megcsodálták Betyárt, minden fáradtságot elfelejtünk. Szóval sztár volt megint!

komondor_pásztorkutya_bemutató5komondor_pásztorkutya_bemutató9d

Keve Gábor: A komondor ismét tarolt, köszönjük szépen nektek és a “Hevesi Rettenetest” is természetesen. – Facebook hozzászólás

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum