Keve Gábor: “A komondor ismét tarolt!”

Szeptember 25. reggele, indulunk Budapestre, az OMÉK-ra. Betyár nagy izgalommal ugrik be a csomagtartóba, tudja, most ő lesz a középpontban! És nem is csalódott. Több száz gyermek és felnőtt kéz simogatta meg a buksiját.

komondor_omek7komondor_omek3

A szakadó eső ellenére nagy volt a látogatottság és érdeklődés. Voltak pozitív és negatív élményeink: sokan felismerték a komondort, de ennél többen kérdezték, hogy nőhetett ekkorára egy Puli… 🙁 A leggyakrabban feltett kérdések: sokat kell gondozni a szőrét? Harap? Hány kiló? Mennyit eszik?

komondor_omek5 komondor_omek6A két napot összegezve, reméljük elértük célunkat, és sikerült sok emberrel megismertetni, megszerettetni ezt a páratlan kutyafajtát! Rengetegen kérték, hadd fotózzák le, ill. hadd készítsenek közös képet Betyárunkkal. És bizony büszkén álltak mellette! Látták, hogy milyen türelemmel viseli a nagy tömeget, a hangos zenét!

komondor_omek2

A Kapuvári Néptáncegyüttes lányai és Betyár

komondor_omek9komondor_omek8komondor_omek9akomondor_omek4

Mindent egybevetve, a 2 nap alatt Betyár lubickolt a kényeztetésben! Talán sikerült az emberek szemléletén változtatni, vagy legalább is elgondolkodtatni a komondorról kialakított téves meggyőződésről, hogy büdös, agresszív kutya…

 *   *   *

Szeptember 27.: vasárnap újból útra keltünk! Irány Veszprém, Szent Mihály napi Pásztorkutya bemutató. Hatalmas élmény volt a pásztor emberek életébe egy kis betekintést nyerni! Kevés beszédű, jólelkű, állattisztelő és -szerető emberek!

komondor_pásztorkutya_bemutató9bkomondor_pásztorkutya_bemutató9a

Megérkezvén a helyszínre, szeretettel fogadtak bennünket. És jöttek a látogatók. Betyár kinézett magának egy fiatal hölgyet, majd minden férfibáját bevetette! Persze a hölgy nem tudott ellenállni, és készültek a közös fotók!

Később derült ki, hogy az MTV1 riporternőjének tette a szépet a mi komondorunk.

komondor_omek1

Betyár az MTV1 riporternőjével

 

Érdeklődve figyelte a karámba zárt juhokat. A Sinka kutyus, akit Dokinak hívnak, a kedvence lett! Később pedig Borikával, a kis Puli lánnyal keveredtek nagy barátságba.

komondor_pásztorkutya_bemutató9ekomondor_sinka2komondor_pásztorkutya_bemutató9komondor_pásztorkutya_bemutató1

Itt sem volt híján a simogatásból, szeretgetésből, csodálatból! Mint Keve Gábor mondta: “a Komondor ismét tarolt!”

Felfigyelt rá a Veszprémi Tv és a Veszprémi Napló újság fotósa is.

komondor_sinkakomondor_pásztorkutya_bemutató3

Hatalmas élmény volt figyelni a terelő-kutyákat munka közben! Milyen odaadással figyelnek a gazda parancsára, és teljesítik azt!

Betyár kíváncsiságát kielégítve, megkértük a pásztorokat, kipróbálhatjuk-e, hogy viselkedik, ha beengedjük a juhok közé. Rögtön beleegyeztek. És Betyár jól vizsgázott! Pásztorember dicsérete a legnagyobb! Tökéletesen viselkedett ez a komondor! Nem félt, érdeklődött, ment a juhok után, de esze ágában sem volt bántani őket! Nagyon büszkék vagyunk rá!

komondor_pásztorkutya_bemutató8komondor_gyerek1komondor_pásztorkutya_bemutató9fkomondor_pásztorkutya_bemutató4

Olyan 3 napon vagyunk túl, ami borzasztó fárasztó volt, de ha arra gondolunk, hogy mennyien megcsodálták Betyárt, minden fáradtságot elfelejtünk. Szóval sztár volt megint!

komondor_pásztorkutya_bemutató5komondor_pásztorkutya_bemutató9d

Keve Gábor: A komondor ismét tarolt, köszönjük szépen nektek és a “Hevesi Rettenetest” is természetesen. – Facebook hozzászólás