PostHeaderIcon Irány az OMÉK, majd Veszprém, magyar pásztorkutya bemutató!

Fokozott örömmel és izgalommal készülődünk a szombati OMÉK-ra, aztán pedig Veszprémbe, a vasárnapi pásztorkutya bemutatóra. Betyár már tudja, hogy utazás és kényeztetés vár rá, hiszen sokadszor vittük az ilyen fontos események előtt kozmetikába. Keve Gábor a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület vezetője személyesen hívott meg bennünket, így nem mondhattunk nemet! :-) Talán az MTV1 műsorában is szerepelhetünk mint nemrégiben, Sárosfőn, ahol Laci (Besenyei László komondor ebtenyésztő) interjút adott a Veszprém televízió riporterének. Had idézzem megtisztelő levelét:

Kedves Kati! Amint telefonon beszéltük a hét végén két helyszínen 2-2 alkalommal tartunk magyar pásztorkutyás bemutatót. 26-án Várpalota-Inota 10:00 és 17:00, majd 27-én Veszprémben 11:00 és 15:00. Nagy szeretettel hívunk segítségül ismét titeket, mert mint korábban (legutóbb Bugacon is) nagy sikert hoztatok a komondorok számára. Kérlek jelezd vissza, hogy mely időpontokban számíthatunk rátok. 27-én Veszprémben a délelőtti program egy részét az MTV1 is közvetíti majd. Üdvözlettel: Keve Gábor

komondor_kozmetika1 komondor_kozmetika2 komondor_kozmetika3

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum