Kennellátogatás a Portámkincse Komondoroknál

Mindig nagy szeretettel invitálunk és fogadunk látogatókat, ha személyesen kíváncsiak a Portámkincse Komondor Kennel lakóira, természetes környezetükben, otthonukban!

A tatai kutyakiállításon is hasonló történt: az osztrák házaspár vissza-visszajárva érdeklődött komondoraink felől, és mi boldogan hívtuk meg őket hevesi birtokunkra.

Alaposan tájékozódtak, mert komondor kiskutyát szeretnének. A Balatonon nyaraltak éppen, onnan jöttek el hozzánk, a leendő szülőpár megismeréséért, a rettenetes hőség ellenére! 

Hosszasan beszélgettünk etetésről, oltásról, nevelésről, és nagyon tetszett nekik, hogy sok mindenre felkészítjük a kicsiket (morgás, szájba nyúlás, zajok, szocializálódás, szőrápolás terén). Szégyen-e, vagy nem szégyen, a kennelköhögésről feltett kérdésükre nem tudtunk válaszolni. Nálunk még nem fordult elő. Az egész birtok a kutyáké, szabadon járnak-kelnek, és azt tehetnek, amihez éppen kedvük van. Nem zárjuk be őket, csak ha feltétlenül szükséges (pl. ivarzás miatt).

Mikor kérdeztük, hogy szuka vagy kan pártiak kölyök témában, egy ritka és megható válasz érkezett: “- majd ami kiválaszt magának!”

Megtudtuk, hogy kutyakiállításra is vinnék a leendő családtagot, de még a tenyésztői szándéktól sem zárkóztak el. Ők is, mi is számtalan fotót készítettünk: kölcsönös volt a szimpátia Éváékkal.

Zengő, a falka vezére teljesen kisajátította őket, hogy csak ő kaphasson a simikből; Angyalka – hozva bohókás formáját -, a nyakukba ugrott, Legény pedig – aki a legbizalmatlanabb az idegenekkel -, az úr lábára ült, vigyorgott, sőt, udvarolt neki!!! :.-) Betyár inkább elvonult: köszöni szépen, ő most hűsöl, és különben sem viheti őt senki sehova…

komondor_zengő2komondor_legény4komondor_legény5komondor_kennel

Szerencsére egyre  több a tudatos gazdi/gazdijelölt, aki nem elégszik meg a külcsínnel, kíváncsi a háttérre is!

Reméljük, kellemes emlékekkel és élményekkel távozott tőlünk ez a kedves pár! Bár a tikkasztó melegben a komondoraink nem voltak annyira aktívak, de – amit a fotók is tanúsítják – a szeretetükből ismét juttattak bőven az embereknek…