PostHeaderIcon Kennellátogatás a Portámkincse Komondoroknál

Mindig nagy szeretettel invitálunk és fogadunk látogatókat, ha személyesen kíváncsiak a Portámkincse Komondor Kennel lakóira, természetes környezetükben, otthonukban!

A tatai kutyakiállításon is hasonló történt: az osztrák házaspár vissza-visszajárva érdeklődött komondoraink felől, és mi boldogan hívtuk meg őket hevesi birtokunkra.

Alaposan tájékozódtak, mert komondor kiskutyát szeretnének. A Balatonon nyaraltak éppen, onnan jöttek el hozzánk, a leendő szülőpár megismeréséért, a rettenetes hőség ellenére! 

Hosszasan beszélgettünk etetésről, oltásról, nevelésről, és nagyon tetszett nekik, hogy sok mindenre felkészítjük a kicsiket (morgás, szájba nyúlás, zajok, szocializálódás, szőrápolás terén). Szégyen-e, vagy nem szégyen, a kennelköhögésről feltett kérdésükre nem tudtunk válaszolni. Nálunk még nem fordult elő. Az egész birtok a kutyáké, szabadon járnak-kelnek, és azt tehetnek, amihez éppen kedvük van. Nem zárjuk be őket, csak ha feltétlenül szükséges (pl. ivarzás miatt).

Mikor kérdeztük, hogy szuka vagy kan pártiak kölyök témában, egy ritka és megható válasz érkezett: “- majd ami kiválaszt magának!”

Megtudtuk, hogy kutyakiállításra is vinnék a leendő családtagot, de még a tenyésztői szándéktól sem zárkóztak el. Ők is, mi is számtalan fotót készítettünk: kölcsönös volt a szimpátia Éváékkal.

Zengő, a falka vezére teljesen kisajátította őket, hogy csak ő kaphasson a simikből; Angyalka – hozva bohókás formáját -, a nyakukba ugrott, Legény pedig – aki a legbizalmatlanabb az idegenekkel -, az úr lábára ült, vigyorgott, sőt, udvarolt neki!!! :.-) Betyár inkább elvonult: köszöni szépen, ő most hűsöl, és különben sem viheti őt senki sehova…

komondor_zengő2komondor_legény4komondor_legény5komondor_kennel

Szerencsére egyre  több a tudatos gazdi/gazdijelölt, aki nem elégszik meg a külcsínnel, kíváncsi a háttérre is!

Reméljük, kellemes emlékekkel és élményekkel távozott tőlünk ez a kedves pár! Bár a tikkasztó melegben a komondoraink nem voltak annyira aktívak, de – amit a fotók is tanúsítják – a szeretetükből ismét juttattak bőven az embereknek…

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum