PostHeaderIcon Nagy az izgalom, holnap Komondor Fesztivál Tatán, 65 komondorral!

Portámkincse lakói nagy örömmel és izgalommal készülnek a holnapi (2015. 07. 04.,  kezdés: 10 órakor), tatai Komondor Fesztiválra. Betyár tegnap felvette “ünneplő, tiszta ruháját”, hogy a 65 (!) komondorral együtt képviselhesse méltánytalanul mellőzött fajtáját!

Sok-sok kedves kutyás, és még kutyátlan baráttal tölthetünk el egy igazán emlékezetesnek ígérkező napot! Reméljük, hogy számos látogató nézi meg ezt a nem mindennapi komondor felvonulást, kutyaszépségversenyt! Ennyi komondort ritkán látni együtt, még nemzetközi kutyakiállításokon sincs ennyi nevezés!

Jönnek külföldi ebtenyésztők: Hollandia, Németország, Ausztria, Szerbia, Csehország, Szlovákia, Románia négylábú képviselőivel, és persze ott lesznek a hazai tenyészetek sztárjai is, hogy büszkén mutassák be nemzeti kincsünket, a Komondort (Hungarikum) az érdeklődőknek!

A fesztivált a Hungária Komondor Klub szervezi, és szeretettel vár/várunk minden kutyabarát családot, érdeklődőt!!!

Készülődésünk a kutyakozmetikában, Betyárral és Picurral:

komondor_furdeteskomondor_portamkincse_komondor_fesztivalkomondor_portamkincse_komondor_fesztival1komondor_portamkincse_komondor_fesztival2komondor_portamkincse_komondor_fesztival3komondor_portamkincse_komondor_fesztival4shih-tzu_komondor_fesztivalshih-tzu_komondor_fesztival1

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum