PostHeaderIcon Kérjük, támogassa adójának 1%-ával a Hungária Komondor Klubot!

A Hevesi Portámkincse Komondor Kennel is tagja a Hungária Komondor Klubnak. Elismert tenyésztő szervezet, elődje 1924-ben alakult, mint Komondor Egylet. Tagdíjakból és támogatásokból tartja fenn magát. Célja a komondor fajtamegőrzése, fajtagondozása és -nemesítése.

Évente több, nívós kutyakiállítást és rendezvényt szervez, melynek elsősorban az ismeretterjesztés, a fajta népszerűsítése, nevelési és tenyésztési tanácsadás, tenyésztésszervezés, érdekképviselet, valamit a fajtamentés a legfőbb célkitűzése.

Kérjük, támogassa Ön is a Komondor Klubot, ha szívesen segítené működésüket! A klub nevében nagyon szépen köszönjük!

A Hungária Komondor Klub adószáma: 18679683-2-13

fejlec

Lezárt hozzászólások.

Büszkeségeink
Translate website:
Mottónk

"Ha olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi életedet, ez csak egy KOMONDOR lehet!"

„A kutya valóságos szent.
Természeténél fogva tiszta szívű
és őszinte. Ösztönszerűen tudja,
mikor nincs rá szükség: Órákig
képes nyugodtan feküdni, mikor
királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.”

Munthe, Axel

Komondoros kategóriák
Ajánlott cikkek
A komondor jelleme

Ez a független, de visszafogott természetű, kiegyensúlyozott, szívós kutya ma is igen közel áll a természethez. Önálló gondolkodású, a saját belátása szerint cselekszik, és a döntése az esetek nagy részében helyes! Megvan az a lenyűgöző képessége, hogy megítélje, vajon egy adott személy rossz szándékkal közeledik-e. A komondor buzgón őrzi territóriumát, és a hívatlan vendégeket nem engedi be. Nem agresszív: a komondor csendes, visszafogott kutya, amely csak ritkán hallatja a hangját. Nagyon bátor, és olykor igen domináns viselkedésű is lehet – ezért is tartják kevésbé alkalmasnak kezdők és engedékeny természetű személyek számára. A legszívesebben többnyire a „családja” társaságban tartózkodik, de arra is képes, hogy a nap nagy részében saját magát szórakoztassa a kertben. Soha nem erőlteti rá magát a gazdájára.

Magyar kutyafajták
A 9 magyar kutyafajta bemutatása
Komondor archívum