Micsoda buli!

A Portámkincse komondorok őszi “térhódítása”

Régen várt pillanat érkezett el Portámkincséék életébe. Mint minden ősszel, amikor kiürül a kert, és még nincs elművelve, birtokba vehetik az addig tiltott zónát! Annyira tudják, mikor érkezik el ez az idő! Toporognak a kertkapuban: – Mikor mehetüüüünk mááár?!! És amikor az engedély megkapják, mint a szélvész, rohannak birtokba venni az eddig elzárt területet. Angyalka – a fő Mókamiki -, rögtön játékosra fogja a dolgot! Betyár és Tücsök ebben jó társak.

komondor_játék2 komondor_játék3 komondor_játék4 komondor_játék5 komondor_játék6 komondor_játék7

Engem mindig különösen jó érzéssel tölt el az önfeledt játék látványa! A hatalmas szőrcsomók ugrabugrálása, lendületes futása mosolyt csal még annak az arcára is, aki esetleg nagyon fáradt, vagy valami bánata van. Az ember csak mosolyog: – Húú, micsoda buliba csöppentünk!

Na, de mint minden jónak, ennek a kis hancúrnak is végeszakad. Bezáródik a kertkapu, a komondorok sorban elfekszenek a teraszon. Kifáradtak. Jön a vacsora, aztán egy kis szusszanás, és kezdődik az éjszakai műszak. Holnap talán ismét kinyílik a kertkapu… talán… (Besenyeiné Kati)

 

2 hozzászólás

  1. odett szerint:

    Kedves Olvasók! A komondorok játékáról Facebook-oldalunkon (Hevesi Portámkincse Kennel) további vidám képeket láthatnak! Ehhez kapcsolódóan, egyik Kedves Látogatónk hozzászólását szeretnénk most közzétenni, melyben komondoros, gyermekkori emlékét írja le röviden: “Ők a kedvenc “kiskutyáim”. Gyermekkorom őrzői. Törökbálinton senki még ferde szemmel sem mert rám nézni, ha túrázni mentünk. Az enyémek is imádtak rendetlenkedni, és utána nem lehetett haragudni, mert olyan szépen tudtak nézni. Ők ketten voltak, és volt egy kuvaszunk is, soha nem bántották egymást, és mást sem. Köszönöm a képeket, elmentettem őket, remélem nem baj? Üdv.” – Németh Gizella –

  2. Vajda Kati szerint:

    Ismerem ezt az önfeledt komondorhancúrt. Nálunk az egész kert az övék, (idén magaságyakat építettem, hogy ne tapossák össze a vetemény), kimis használják, de mindig Bogi a kezdeményező, imád játszani,vigyázni persze nem tud, olyan mint egy dömper, így a romeltakaritás öröme is az enyém. De nem bánom, mert ahogy egy komondor játszik, az utánozhatatlan! Nagyon szórakoztató!